<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Mar 03, 2017

Turkse oppositiepartij CHP uit felle kritiek op censuur Duitsland

De grootste oppositiepartij van Turkije (CHP) is ook woedend op de Duitse blokkades op toespraken van Turkse ministers in Duitsland. CHP-voorzitter Kemal Kılıçdaroğlu haalde net als de Turkse regeringspartij flink uit.

“Duitsland probeert de wereld de les te lezen over democratie, maar komt nu zelf met een verbod op toespraken van twee ministers van een politieke partij. Deze ministers mogen ook hun mening uiten”, liet Kılıçdaroğlu vrijdag weten.

De CHP-voorzitter vindt het niet kunnen wat Duitsland heeft gedaan. “Duitsland is fout bezig. Het verbieden is een foute beslissing geweest.”

Censuur

Vicevoorzitter CHP-fractie Özgür Özel vindt het namens zijn partij niet kunnen wat Duitsland heeft gedaan. Özel vindt de redenen [‘onvoldoende parkeermogelijkheid’] voor verbod onzin en geeft aan dat ze – na het horen van de blokkade en argumentatie – gelijk met een reactie zijn gekomen.

Turkse oppositiepartij CHP uit ook felle kritiek op hypocrisie en censuur Duitsland

“Het is onacceptabel dat je een verbod oplegt aan een minister van een land waarmee je hoogwaardige diplomatieke betrekkingen hebt. Zijn toespraak verbieden is letterlijk censuur te noemen. Wij veroordelen dit ten zeerste”, aldus Özel.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 03-03-2017

Mar 03, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...