<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Apr 24, 2018

Turkse oppositiepartij krijgt ‘Ottomaanse’ uithaal

Een opmerking van de voorzitter van de grootste oppositiepartij in Turkije (CHP) heeft veel stof doen opwaaien. CHP-leider Kemal Kılıçdaroğlu zei tijdens een speech in Mersin dat “er flink is gestreden tegen wreedheden van het Ottomaanse Rijk”.

“Deze beschuldiging van wreedheid kan niet enkel met onwetendheid worden uitgelegd”, reageerde de Turkse vicepremier Bekir Bozdağ. “Vijandelijkheid tegen Ottomanen betekent vijandelijkheid tegen Turken. De zwartmakingen en beledigingen van Kılıçdaroğlu treffen elke Turkse burger. De Ottomanen hadden rechtvaardigheid altijd hoog in het vaandel staan. Zij hebben dat zelfs herrezen.”

De Turkse vicepremier legde uit dat het huidige Turkije een voortzetting is van het Ottomaanse Rijk. “Turken zijn kleinkinderen van Ottomanen. Dankzij het Ottomaanse Rijk is de term Turk met gouden letters de geschiedenis ingegaan”, zei Bozdağ.

“Het Ottomaanse Rijk is een van de grootste en meest gloriueze staten die onze voorouderen hebben gesticht”, voegde de Turkse vicepremier daaraan toe.

Kılıçdaroğlu kreeg ook kritiek uit eigen kring.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 24-04-2018

Apr 24, 2018
Loading posts...