<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 14, 2017

Turkse oppositiepartij tevreden met ‘harde klap in gezicht onderdrukkers’

De leider van de Turkse oppositiepartij MHP, Devlet Bahçeli, heeft in een reactie op de Istanbul-verklaring van moslimlanden over Jeruzalem gezegd dat onderdrukkers een harde klap in hun gezicht hebben gekregen. De islamitische landen die woensdag in Istanbul bijeen waren, erkenden Oost-Jeruzalem als de hoofdstad van Palestina, nadat de Amerikaanse president Jeruzalem als Israëlische hoofdstad heeft beschouwd.

“De OIS-verklaring en oproep aan de wereld is een prachtig antwoord, een harde klap in het gezicht van misdadigers”, verklaarde Bahçeli schriftelijk. “Geen enkel duivels plan of project zal het bestaan van de onafhankelijke en vrije Palestijnse staat met de hoofdstad in Oost-Jeruzalem kunnen verduisteren.”

De MHP-leider benadrukte dat moslims op de hoogte zijn van valse stappen van enkele landen. “Landen die onder de tafel samenwerken met het zionisme en stiekem Israël steunen, hebben hun geloofwaardigheid verloren. Het vuile plan van Amerika zal mislukken, de tijd is gekomen. Het complot van de VS en Israël is ontmaskerd.”

Bahçeli verklaarde ook tevreden te zijn dat “een groep zionisten die Jeruzalem willen teisteren, het nodige antwoord hebben gekregen”.

Donderdag werd bekend dat de MHP-leider de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan telefonisch persoonlijk heeft bedankt voor de succesvolle islamitische top en verklaring.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 14-12-2017

Dec 14, 2017
Loading posts...