<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 25, 2017

Turkse piloten breken historisch record met F-16 (VIDEO)

Piloten van de Turkse luchtmacht hebben een historisch record verbroken. Nog nooit kon de wereldberoemde straaljager F-16 tijdens een vliegshow zo langzaam in de lucht blijven hangen als de Turken dat woensdag hebben gedaan.

De piloten van het aerobatiekteam van de Turkse luchtmacht (SOLOTÜRK) kregen het voor elkaar om tijdens een show de F-16 onder controle te houden bij een ongekende lage snelheid van 180 kilometer per uur (100 knots). Eerder stond dat record, ook op naam van de Turken, op 210 kilometer per uur, terwijl de straaljager minimaal gewend is aan snelheden van 300 kilometer per uur tijdens de start en landing.

 

SOLOTÜRK

De Turkse piloten, bekend van luchtshows in de Verenigde Staten, Nederland, België, Polen en Griekenland, kregen vorig jaar veel aandacht van de Britse media na een adembenemende show in het Verenigd Koninkrijk. Dat gebeurde tijdens de meest prestigieuze vliegshow ter wereld, de Air Tattoo Airshow in Fairford. Toen showde men met een snelheid van 220 kilometer per uur.

In juni vorig jaar kregen de Turkse piloten ook veel aandacht in Nederland. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KONYA | Gepubliceerd: 25-01-2017

Jan 25, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...