<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Jul 17, 2019

Turkse pizzeria: gratis goud voor wie dit pizzamenu opkrijgt

Wie in de Turkse stad Izmir een goedgevulde pizza van zestig centimeter binnen dertig minuten naar binnen kan werken, krijgt een gouden muntje, onder Turken bekend als ‘çeyrek altın’. Dat kan bij de pizzeria van voedselingenieur Volkan Kantarcı in het district Çiğli.

Wel kost het pizzamenu 100 lira (16 euro) als men de uitdaging verliest. Naast de pizza moet ook al het patat (350 gram) en een litertje frisdrank op. Als dat lukt, is het menu gratis en krijgt men het gouden muntje ter waarde van 425 lira (zo’n 67 euro).

Overigens is de campagne genaamd ‘30dk60cm’ niet nieuw in de Turkse stad. Die loopt namelijk sinds zes maanden. “Tot nu hebben duizend mensen een poging gewaagd. Het lukte slechts zes personen om de gouden munt te winnen”, reageert Kantarcı in een interview.

“Men denkt dat ze de pizza opkrijgen totdat ze realiseren dat onze pizza’s naast hun heerlijke smaak ook maagvullender zijn dan gedacht.”

Ekin Arıkan is zo’n klant. “Ik dacht dat ik het opkreeg, totdat ik bij de laatste stukjes zo vol zat dat ik moest stoppen. Ik zal het later nogmaals proberen.”

Berrin Candan probeerde het voor de tweede keer. “Het lukte me de vorige keer ook niet, maar we hadden geweldig veel plezier met mijn vrienden.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – IZMIR | Gepubliceerd: 17-07-2019

Jul 17, 2019
Loading posts...