<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Feb 15, 2019

Turkse politicus deelt döner uit aan volk na winnen rechtszaak

De vicevoorzitter van de Turkse regeringspartij (AK-partij) en burgemeesterkandidaat voor Ankara, Mehmet Özhaseki, hoeft het geld van oppositieleider van de CHP niet te hebben: hij gaf het uit aan burgers. Op een groot plein in Ankara deelde hij daarmee döner uit aan een groot aantal mensen.

De schadevergoeding is verkregen na een rechtszaak die Özhaseki heeft gewonnen van CHP-leider Kemal Kılıçdaroğlu. Die beschuldigde hem van allerlei zaken en startte een lastercampagne tegen hem. De rechters oordeelden dat hem om leugens ging en gaven Özhaseki gelijk.

“Het recht heeft gezegevierd”, reageerde Özhaseki die het broodje vlees ook persoonlijk uitdeelde aan omstanders. “Ik heb nog nooit een politicus [Kılıçdaroğlu] gezien die zoveel liegt. In mijn verdediging heb ik ze een voor een opgesomd: dit is nummer een, twee, drie en vier. Als we al zijn leugens over en beledigingen tegen onze president [Erdoğan] verzamelen, kunnen we boekenreeksen schrijven.”

De CHP-leider verliest vaker rechtszaken vanwege ongegronde beschuldigingen tegen met name Erdoğan. “Ik hoop dat Kılıçdaroğlu niet zijn huis hoeft te verkopen als hij zo doorgaat met liegen. Dat kan maar op één manier: niet meer liegen”, aldus de burgemeesterskandidaat.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 15-02-2019

Feb 15, 2019
Loading posts...