<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Nov 02, 2018

Turkse politicus redt leven assistent extreemrechts AfD-parlementslid

De Turks-Duitse parlementariër Serdar Yüksel (SPD) twijfelde geen enkel moment toen hij in het parlement van Noord-Rijnland-Westfalen zag dat een assistent van een extreemrechts AfD-parlementslid in elkaar zakte. Hij greep gelijk in, merkte snel dat het om een hartstilstand ging en reanimeerde de AfD-er totdat er een ambulance kwam.

“We zaten in een commissievergadering. Het Afd-lid zat recht tegenover me, stond op en zakte na drie of vier stappen in elkaar. Vanwege mijn achtergrond (als afgestudeerde gezondheidswetenschapper) zag ik gelijk wat er aan de hand was”, legde Yüksel het voorval uit, die daarop toesnelde naar het lid van de extreemrechtse politieke partij.

Yüksel is niet echt blij dat hij is uitgeroepen tot held in Duitsland. “Ik deed alleen mijn menselijke plicht. Ik ben aardig verrast dat de media hier grootschalig op is ingegaan. We moeten niet vergeten dat we mensen zijn. De echte helden zijn artsen en gezondheidswerkers die werken in ziekenhuizen.”

De Turks-Duitse politicus is tevens ook de voorzitter van een parlementaire commissie. Hij kreeg honderden berichten van Turken en Duitsers. “Ze zijn trots dat ik dit in een sfeer heb gedaan waar veel racisme heerst. Ik deed het met plezier.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – DÜSSELDORF | Gepubliceerd: 02-11-2018

Nov 02, 2018
Loading posts...