<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Mar 19, 2021

Turkse politicus redt leven van baby aan boord van vliegtuig

De Turkse parlementariër Recep Şeker heeft het leven van een stikkende baby gered tijdens een vlucht uit Bisjkek, de hoofdstad van Kirgizië. De één maand oude Kirgizische baby Bolathan Yerdana slikte zijn tong in en kon niet meer ademen. Şeker, tevens arts, verleende direct eerste hulp.

Het grote toestel van Turkish Airlines was onderweg naar Istanbul en maakte een medische noodlanding in Ankara. Het kindje werd gelijk opgenomen in een kinderziekenhuis en maakt het inmiddels goed.

De Turkse politicus, parlementariër namens de Turkse regeringspartij uit de stad Karaman, had geen rustige vlucht achter de rug. Tijdens diezelfde vlucht moest hij in totaal drie keer ingrijpen, eerder bij twee andere passagiers die zich niet goed voelden.

“De derde keer kreeg ik een baby met een bijna paarsblauw gezicht in mijn armen. Hij ademde niet en had geen hartslag. Ik zag dat hij zijn tong had ingeslikt. Deze haalde ik direct in de juiste positie en voerde een hartmassage uit. Hij kwam daarna weer bij”, legde de 48-jarige Turkse parlementariër uit.

Şeker twijfelde geen moment, benadrukte hij. “Ik volgde zijn tong tot aan de landing.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 19-03-2021

Mar 19, 2021
Loading posts...