<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jan 28, 2019

Turkse politie doet grootste drugsvangst ooit en pakt leider tijdens vlucht naar Europa op

De Turkse politie heeft donderdag 24 januari 1,5 ton heroïne onderschept. Het gaat om de grootste drugsvangst ooit in de geschiedenis van de republiek Turkije. Ook werd na de vangst het kopstuk van het drugsnetwerk opgepakt op luchthaven Sabiha Gökçen in Istanbul.

Dat werd maandag bekendgemaakt.

De Turkse narcoticabrigade volgde al langer een vrachtwagen uit Iran onderweg naar Europa, die de hele tijd niets doorhad. Toen een controlepost in de Turkse stad Erzurum werd bereikt, besloot de Turkse politie in te grijpen. Daarbij zijn vier verdachten aangehouden. De 1.535 kilo wegende heroïne was in 17 zakken tussen 25.834 marmerstenen verstopt.

Op de tweede luchthaven van Istanbul was het ook raak. Kopstuk M. Z. F. werd tijdens zijn vlucht naar Duitsland ingepakt en meegenomen door de Turkse politie, die in de stad nog eens drie handlangers arresteerde. De leider had 27.800 dollar en een biljet van 100 euro op zak. De drugs zou verdeeld worden over Europese landen, is gebleken uit onderzoek.

Het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken stelde een privéjet ter beschikking om de daders naar Erzurum te vliegen. “Turkse eenheden volgden de zaak al langer. Zij werkten dagenlang, zonder naar huis te gaan, aan deze missie”, aldus de autoriteiten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL – ERZURUM | Gepubliceerd: 28-01-2019

Jan 28, 2019
Loading posts...