<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 13, 2016

Turkse politie pakt 74 IS-verdachten op, waaronder Syriërs en Russen

De Turkse politie heeft tijdens operaties in zeven steden 74 mensen aangehouden die banden zouden hebben met terreurgroep Daesh (IS).

In Ankara zijn 16 mensen opgepakt, waarvan 15 een Syrische afkomst hebben. De Syriërs worden uit Turkije gezet nadat bekend werd dat ze overheidsgebouwen op kritieke locaties constant in de gaten hebben gehouden.

In Kilis zijn vier personen aangehouden, waaronder twee kinderen. Zij waren de grens illegaal overgestoken. De twee oudere verdachten zijn gearresteerd nadat bekend werd dat ze lid zijn van de terreurgroep, de twee kinderen zullen worden ondergebracht bij familieleden.

web3f2qeacdsxz

In Konya deed de politie een gelijktijdige inval in vijf woningen waarbij vier mensen zijn opgepakt. De rechtbank in Konya heeft een gevangenisstraf opgelegd aan alle vier de personen wegens het werven van aanhangers voor Daesh en bieden van logistieke ondersteuning aan de terreurgroep.

web23rfeqwdcsawe

Ook viel de Turkse politie binnen op 22 adressen in Şanlıurfa. Daar werden 21 verdachten aangehouden wegens voorbereiding van een aanslag.

In Mersin en Adana zijn 26 mensen aangehouden, waaronder drie Russen, vier Tadzjieken, twee Afghanen, een Wit-Rus, een Libiër, een Oezbeek en een Zweed. Daarvan zijn tot nu toe drie verdachten veroordeeld tot een celstraf.

webr31d7qwecsabqefcda

In Antalya zijn drie Russen opgepakt op verdenking van logistieke steun aan Daesh. Ook zouden de verdachten contact hebben met leden van de terreurgroep. Een van de Russen is door de rechtbank van Antalya veroordeeld tot een celstraf.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Jan 13, 2016
Loading posts...