<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Apr 08, 2021

Turkse politie stapt over op ongekend concept in de wereld

De Turkse politie heeft een aanvalshelikopter, de ATAK, toegevoegd aan de vloot. Het is de eerste keer ter wereld dat een politiekorps gebruik maakt van een dergelijke luchtsteunmogelijkheid.

In een interview laat de 28-jarige agent en vrouwelijke piloot Özge Karabulut weten dat een dermate aanvalsconcept in geen enkele politieorganisatie ter wereld kan worden aangetroffen. Tevens leidt de politieorganisatie zelf de piloten op. Soortgelijke helikopters waren eerder alleen weggelegd voor militairen.

“Ik ben trots dat ik tevens de eerste vrouwelijke aanvalshelikopterpiloot van Turkije ben”, benadrukte de agente. “Deze helikopter maakt ons nog sterker. We hebben nachtvisie en kunnen vanaf grote afstand doelen detecteren.”

“We zijn 24/7 in dienst als luchtpolitieagenten om de openbare veiligheid te waarborgen en het vaderland te beschermen, het hoofddoel van de Turkse politieorganisatie. In die zin vervullen we altijd onze plicht en zijn klaar voor ‘de ATAK’.”

De helikopter, tevens van Turkse makelij, zal ingezet worden tijdens terreurdreigingen en wanneer agenten worden aangevallen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 08-04-2021

Apr 08, 2021
Loading posts...