<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Sep 06, 2018

Turkse politieagent draagt gewonde Syrische moeder op zijn rug (VIDEO)

De ruimhartigheid van de Turkse veiligheidsdiensten is nogmaals bewezen. Zo kopten Turkse nieuwsdiensten woensdag over een Turkse politieagent die geen moment twijfelde toen hij een Syrische moeder om hulp hoorde schreeuwen bij de Turks-Syrische grens.

In Hatay viel een Syrische moeder, die naar Turkije vluchtte, bij het illegaal oversteken van de grens vanaf een hoger gelegen gebied op de grond en verwondde zich daarbij. Ze had twee kinderen mee en schreeuwde om hulp.

Ömer Kılıçarslan hoorde haar noodkreet en rende erop af. Hij besloot haar op zijn rug te dragen, twee kilometer lang, totdat de ambulance werd bereikt. Die kon niet dichterbij komen door de terreinomstandigheden.

De reactie van de agent kreeg ook veel media-aandacht. “Ik doe dit omwille van Allah. Ik zie ze niet als vluchteling. Ik doe iets wat elke Turkse burger zou doen”, zei Kılıçarslan bij het zien van de camera’s die hij niet had verwacht.

Herhaling

Een dag later, op donderdag, gebeurde iets soortgelijks. Toen viel een Syrische tiener bij de grens. Die werd ook door Kılıçarslan naar een ambulance gedragen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – HATAY | Gepubliceerd: 06-09-2018

Sep 06, 2018
Loading posts...