<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jun 08, 2016

Turkse premier: Het sterke Turkije gaat aanhangers van terreurgroepen hard bestrijden

Turkije zal niet alleen terreurgroepen bestrijden; ook hun aanhangers zal zonder compromissen bestreden worden.

Dat zei de Turkse premier Binali Yıldırım woensdag in Istanbul, nadat Turkije opnieuw is opgeschrikt door een terreuraanslag. Dit keer in Mardin-Midyat waarbij twee politieagenten en drie burgers zijn omgekomen tijdens een zware aanslag op een politiebureau. 51 mensen raakten gewond.

Op de vraag wie de recente terreuraanslag in Istanbul heeft gepleegd antwoordde Yıldırım: “De moordenaar is de PKK. Dat was geen verassing voor ons. Ze verliezen steeds meer terrein. We gaan vastberaden door met de bestrijding.”

De Turkse premier gaf aan dat de Turkse bevolking moet weten dat Turkije nooit de strijd tegen terreur zal opgeven. “Turkije is sterk. Onze bevolking vormt samen een eenheid. De Turkse bevolking laat zich niet afschrikken. Onze militairen, politieagenten, bewakers en ook onze burgers hebben één front gevormd tegen deze terroristen. Niet alleen zullen deze terreurgroepen dag en nacht bestreden worden, ook zullen we zonder compromissen alles doen wat nodig is tegen hun buiten- en binnenlandse aanhangers die hun steunen”, aldus Yıldırım.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL

Jun 08, 2016
Loading posts...