<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Sep 01, 2016

Turkse premier: Lesgevers democratie vallen door de mand

De Turkse premier Binali Yıldırım heeft donderdag gezegd dat Turkije na de mislukte staatsgreep heeft gezien welke landen trouwe bondgenoten bleken te zijn.

“Sommige landen die we als vrienden zagen, toonden geen moed om de verijdelde coup te veroordelen”, zei Yıldırım in Ankara tijdens een bijeenkomst met voorzitters van internationale parlementaire assemblees. “Onze echte trouwe bondgenoten uitten hun steun al vanaf het eerste moment na de couppoging.”

De Turkse premier gaf aan dat het voor Turkije niet duidelijk is hoe sommigen de ernst van de situatie niet hebben kunnen begrijpen. “Zelfs bij iets kleins spreken de lesgevers van de democratie ons daarop aan en regent het kritiek. Nu de democratie rechtstreeks is aangevallen, waren ze niet in staat de democratie te verdedigen. Ze bleven, op zijn zachts gezegd, stil”, sprak Yıldırım en waarschuwde: “Dit is betreurenswaardig en maakt ieder verontrustend over de toekomst van de wereld. Wij accepteren geen dubbele moraal bij de verdediging van democratie.”

Yıldırım kwam ook met een boodschap aan de wereld. “Dat een mens (de hypocriete lesgevers) zich zo kan gedragen, betekent niet dat we onze loyaliteit in de mensheid zullen verliezen. Wij zullen blijven werken voor de hele mensheid”, aldus de Turkse premier.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Sep 01, 2016
Loading posts...