<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 18, 2016

Turkse premier maakt dader aanslag Elazig duidelijk

“Alles is duidelijk. Geen twijfel mogelijk”, zei de Turkse premier Binali Yıldırım donderdag voor het politiebureau in Elazığ, die getroffen is door een terreuraanslag. “Terreurgroep PKK en diens handlangers zitten achter de aanslag. Dat weten we.”

Turkije is donderdag opgeschrikt door drie terreuraanslagen in het oosten van het land, waarbij zeker twaalf mensen zijn omgekomen. Meer dan 220 mensen raakten gewond. De slachtoffers zijn voornamelijk Turkse Koerden.

Turkse premier maakt duidelijk wie achter aanslag Elazığ zit (5)

De Turkse premier liet vanuit Elazığ weten dat geen enkele terreurgroep te sterk is voor Turkije. “De terreurgroepen moeten niet gaan armworstelen met Turkije. Niemand kan winnen van het Turkse volk.”

Turkse premier maakt duidelijk wie achter aanslag Elazığ zit (3)

Op de vraag wat de aanslag met Elazığ zal doen, die als de vredige stad in de regio wordt gezien, antwoordde Yıldırım: “Daar is geen opmerking voor nodig. De verzwakte terreurgroep is de draad helemaal kwijt. Ze denken niet aan de Koerden [hebben dat ook nooit gedaan]. Daarom plegen ze de aanslagen nu willekeurig [en hopeloos] waar mogelijk is. Ze doen dit in opdracht van buitenlandse machten. Elazığ is te sterk voor dit soort aanslagen. Elazığ is een van de steden die de nationale waarden als de beste kent. Elazığ heeft de nationale gevoelens voor het land hoog in het vaandel staan.”

De Turkse premier gaf ook aan dat alle hulpdiensten binnen tien minuten ter plekke waren en binnen twintig minuten alle gewonden in ziekenhuizen lagen. “De hulpdiensten hebben zeer goed werk verricht waardoor de kans op meer slachtoffers is verlaagd”, aldus Yıldırım.

Turkse premier maakt duidelijk wie achter aanslag Elazığ zit (4) Turkse premier maakt duidelijk wie achter aanslag Elazığ zit (2) Turkse premier maakt duidelijk wie achter aanslag Elazığ zit (6)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ELAZIĞ

Aug 18, 2016
Loading posts...