<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Jun 23, 2016

Turkse premier: Onderwerp van Engeland, Duitsland en Frankrijk steeds Turkije

De Turkse premier Binali Yıldırım heeft tijdens een iftar met oud-parlementsleden gezegd dat het onderwerp in sommige landen steeds Turkije is als er verkiezingen zijn.

“Zien jullie hoe groot Turkije is? Er is een referendum in Engeland en wat is het onderwerp? Turkije. Er is een verkiezing in Duitsland en wat is het onderwerp? Turkije. Er is een verkiezing in Frankrijk en wat is het onderwerp? Turkije. Op zich is dit niet erg, maar soms overdrijven ze wel heel erg”, sprak Yıldırım.

De Turkse premier duidt met zijn uitspraken met name op de uitlatingen van de Britse premier David Cameron. Die zei recent tijdens de Brexit-campagnes dat Turkije tot het jaar 3000 kan wachten op een EU-lidmaatschap. “Nou laten we dan maar overgaan tot het gebed voor de overledene [een Turkse uitspraak om aan te geven dat men er geen woorden meer voor heeft tijdens een hopeloze en foute situatie]”, antwoordde Yıldırım. “Waarom wil Engeland dan uit de ‘o zo goede’ Europese Unie? Geef eerst maar eens daarop antwoord.”

De Turkse premier gaf aan dat deze Europese landen Turkije niet moeten gebruiken in hun binnenlandse politiek en interne problemen. “Los eerst je eigen zaken op. Betrek Turkije daar niet bij. Doe eerst je eigen werk goed”, aldus Yıldırım.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Jun 23, 2016
Loading posts...