<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Sep 12, 2016

Turkse premier reageert op Amerikaanse bemoeienis ontslagen

De Turkse premier Binali Yıldırım heeft maandag in Istanbul gereageerd op de uitspraken van de Verenigde Staten. De Amerikanen wensen dat er nieuwe verkiezingen plaatsvinden in gemeentes waar burgemeesters zijn ontslagen wegens steun aan de terreurgroepen PKK en FETO.

“Iedereen moet zich met zijn eigen zaken bezighouden”, reageerde de Turkse premier op vragen van journalisten over de Amerikaanse uitspraken. “Turkije heeft geen advies nodig van iemand anders over hoe wetten en regels moeten worden nageleefd. Turkije is een rechtsstaat.”

De Turkse premier benadrukte dat na onderzoeken is gebleken dat gemeentes van de ontslagen burgemeesters logistieke centra zijn geworden van de terroristische afscheidingsbeweging PKK. “Ze hebben het geld van de Turkse regering en het belastinggeld van het volk doorgestuurd naar een terreurgroep. Dat is een illegale activiteit. Dat was het geval bij alle gemeenten waar de burgemeesters van zijn ontslagen”, gaf Yıldırım aan.

Yıldırım legde uit dat wetten duidelijk voorschrijven wat er moet gebeuren na de desbetreffende strafbare feiten van ambtenaren en burgemeesters. “Turkije heeft hier geen lessen voor nodig. Men moet Turkije niet de les lezen.”

“Het is pas een probleem als wij de wetten niet naleven die voorschrijven wat er moet gebeuren in dit soort gevallen. Het is ons primaire taak om te doen wat de wetten van ons eisen [ontslaan en berechten]”, aldus de Turkse premier.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL

Sep 12, 2016
Loading posts...