<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Nov 15, 2017

Turkse premier sleept tv-zender voor rechter om ‘Paradise Papers’

De Turkse premier Binali Yildirim is een rechtszaak gestart tegen het Turkse nieuwskanaal Oda TV wegens ongegronde beschuldigingen richting zijn zonen. Volgens de tv-zender en bijbehorende nieuwswebsite zou de twee zonen van Yildirim in de ‘Paradise Papers’ staan en belasting ontduiken, wat volgens de Turkse premier niet waar is.

Yildirim beroept zich op zijn persoonlijkheidsrechten wegens valse beschuldigingen van Oda TV. “Ook zijn wegens systematische sensationele berichtgevingen van de desbetreffende nieuwswebsite Turkse burgers geprovoceerd en aangemoedigd tot opruiing en is de reputatie van de Republiek Turkije en haar regering in een kwaad daglicht gesteld, zowel in het binnenland als buitenland”, staat in de ingediende aanklacht van zijn advocaat.

“De zonen van Yildirim hebben een bedrijf dat geheel in overeenstemming met wettelijke voorschriften opereren, waarbij zeker geen sprake is van een slechte zaak als belastingontduiking”, is uitgelegd.

Yildirim eist 500.000 lira, omgerekend 110.000 euro, van Oda TV-aansprakelijke Soner Yalçın en eindredacteur Barış Terkoğlu.

In Turkije doneren bewindslieden het geld dat is verkregen van ‘gewonnen’ rechtszaken wegens zwartmaking meestal aan goede doelen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 15-11-2017

Nov 15, 2017
Loading posts...