<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jul 19, 2016

Turkse premier: Tijd voor het nieuwe Turkije

Het is tijd voor het nieuwe Turkije na de mislukte staatsgreep.

Dat zei de Turkse premier Binali Yıldırım dinsdag in Ankara.

De economie zal harder groeien, het Turkse leger wordt [na zuiveringen] flink sterker en de strijd tegen terreur krijgt een nieuwe dimensie, gaf Yıldırım aan.

De Turkse premier bedankte alle trouwe militairen, agenten, organisaties, mediagroepen en burgers die samen sterk hebben gestaan tegen de mislukte coup. “We kunnen jullie niet genoeg bedanken. Het volk was te sterk voor de tanks. Dankzij jullie staan we hier nu te praten, anders was het zeer slecht afgelopen. We hebben met een zeer zware gebeurtenis te maken gehad.”

Turkse premier Tijd voor het nieuwe Turkije (2)

Houding VS en Europa

De Turkse premier had ook iets te zeggen over de houding van de Verenigde Staten en Europese landen, tijdens en na de mislukte coup. “Bedankt dat jullie ons ‘steunden’, maar er werd wel steeds het woord ‘maar’ geplakt achter jullie zinnen [in voordeel van coupplegers]. Dit heeft ons pijn gedaan. Moeten we rozen uitdelen aan de mensen die wapens op ons hebben gericht en onze burgers hebben vermoord? En hoe zit het met de houding van de Verenigde Staten? Vroegen zij ook om bewijzen na 11 september 2001, toen de Twin Towers zijn neergehaald, om de hoofdterrorist op te pakken? En hoe zit het met Guantanamo Bay?, sprak Yıldırım.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Jul 19, 2016
Loading posts...