<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 22, 2016

Turkse premier vervloekt aanslagen België

De Turkse premier Ahmet Davutoğlu heeft de terreuraanslagen in België vervloekt. Dat deed hij dinsdagochtend in zijn wekelijkse toespraak in Ankara.

Davutoğlu liet ook weten dat er flinke verschillen zijn in hoe mediagroepen en oppositiepartijen handelen na een terreuraanval in Turkije en ergens anders. “Onze oppositiepartijen schreeuwen al vanaf de eerste momenten dat de regering de controle is kwijtgeraakt in het besturen van het land. Daarbij wordt er niets gezegd tegen de daders en terreurgroepen. Dan hebben we ook de mediagroepen die letterlijk de terroristen steunen. We hebben respect voor de persvrijheid, maar ondanks dat doen ze alles tegen de fatsoensregels, ethiek en normen en waarden in. Ook hebben we een groep zogenaamde academici die enkel de regering aanvalt en geen enkel woord zegt tegen de terreurgroepen. In Europa vormt iedereen, inclusief de oppositiepartijen, een eenheid als er een verschrikkelijke aanslag plaatsvindt”, aldus Davutoğlu.

De Turkse premier riep ook op tot wereldwijde eenheid tegen terrorisme: “De aanslagen in België hebben opnieuw aangetoond dat terreur overal is. We vervloeken deze aanslagen. We leven mee met de Belgische regering en de Belgen.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Mar 22, 2016
Loading posts...