<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 13, 2018

Turkse president naar Engeland

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan is zondag met ministers naar Engeland gevlogen. Hij spreekt dinsdag tijdens zijn staatsbezoek met de Britse koningin Elizabeth II en premier Theresa May.

Erdoğan en zijn vrouw zijn warm onthaald door Britse Turken in Londen. Dat gebeurde in de straat waar zijn hotel zich bevindt.

Erdoğan sprak na zijn landing tijdens een Brits-Turks forum, waar ook Hertog van York, prins Andrew, aanwezig was. Turkije doelt op een handelsvolume van 20 miljard dollar met het Verenigd Koninkrijk. Vorig jaar was dat 16,2 miljard dollar.

Engeland heeft afgelopen 15 jaar rechtstreeks voor meer dan 10 miljard dollar geïnvesteerd in Turkije. “De economische betrekkingen verlopen positief. Dat zal ook na de Brexit zo blijven”, zei Erdoğan.

Beide landen zijn vorig jaar een strategische samenwerking aangegaan op het gebied van defensie en ontwikkeling van de nieuwe Turkse straaljager, de TF-X. “Er staan meerdere zaken op het programma.”

De Turkse president zal ook spreken in het Chatham House, waar internationale vraagstukken worden bestudeerd. “De internationale gemeenschap krijgt onze boodschappen te horen.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – LONDEN | Gepubliceerd: 13-05-2018

May 13, 2018
Loading posts...