<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Sep 26, 2020

Turkse president opent 300 nieuwe fabrieken tegelijk

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft zaterdag tegelijkertijd 300 nieuwe fabrieken geopend. Dat gebeurde in de zuidoostelijke Turkse stad Gaziantep, waar ook dit weekend het grootste luchtvaart- en techfestival TEKNOFEST van het land plaatsvindt.

Het zijn grotendeels faciliteiten voor de productie van textiel, voeding en verpakkingen, goed voor 45.000 banen. “Het gaat om een investering van totaal 15 miljard lira (zo’n 1,7 miljard euro)”, sprak Erdoğan tijdens de officiële ceremonie. “Dat zorgt indirect voor 100.000 banen.”

De nieuwe productiefaciliteiten zullen het exportvolume van de Turkse stad jaarlijks met meer dan een miljard dollar doen toenemen, liet de Turkse president weten. “Dit is iets waar het hele volk van 83 miljoen mensen trots op kan zijn.”

Gaziantep wordt internationaal steeds meer opgemerkt. De producten die in deze stad zijn vervaardigd, zijn terug te vinden in meer dan 100 landen, zei Erdoğan. “En dan gaat het niet alleen om textiel of chemische producten, maar ook metaalproducten en machines.”

De Turkse president benadrukte ook dat zijn land niet in de problemen kwam door het coronavirus. “We stonden het virus niet toe ons te doen struikelen.”

De Turkse technologieminister Mustafa Varank deelde een lijstje van alle fabrieken en noemde de prestatie een record:

Eerder op de dag nam Erdoğan ook een kijkje bij TEKNOFEST en beloonde de Turkse jeugd voor hun zelfgemaakte robots, drones, raketten, projecten en innovatieve ideeën op het gebied van biotech tot stedelijke ontwikkeling en van duurzaamheid tot vliegende auto’s.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 26-09-2020

Sep 26, 2020
Loading posts...