<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Apr 01, 2018

Turkse president opent aanval op rente: ‘Weg met die plaag uit ons land’

De Turkse president ziet graag rente en diens lobby verdwijnen uit zijn land. “We gaan Turkije redden van die plaag. In huidige economische stelsels is rente de oorzaak van alle ellende.”

Dat antwoord gaf president Erdoğan na aantijgingen over de Turkse economie en recente koers- en rentestijgingen in zijn land.

“Je hebt weer degenen die iets zeggen over onze economie (dat het slecht zou gaan). Dat we moeten oppassen. Natuurlijk moet je altijd uitkijken. Als je niet oplet, verongeluk je. Als je verdergaat met een economie die op rente is gebaseerd, is dat hetzelfde als niet opletten in het verkeer. We gaan Turkije redden van de inflatie en renteplaag, door het (eerst) te verlagen”, zei Erdoğan tijdens een drukbezocht partijcongres.

Inflatie

“De vader en moeder van inflatie is rente. Wie dit nog niet weet: leer dit. In een economie is rente oorzaak van alle ellende. Rente maakt de rijken rijker, armen armer. Waar opereert de rentelobby? In financiële instellingen. Ik ben hier zeer open over: ook staatsbanken vallen daaronder. We moeten dit oplossen. We gaan het ook oplossen”, beloofde de Turkse president.

“Want zo zijn we opgeleid. We gaan niet meer doen wat George zegt. We gaan niet wachten wat Hans gaat zeggen. Als we hun zouden gehoorzamen, was Turkije nu het (zwakke) Turkije van 15 jaar geleden”, legde Erdoğan uit.

“Sinds mijn premierschap en presidentschap zijn we bezig ons te verlossen van deze afhankelijkheid. Soms lukte dat, soms faalden we. We baseren al onze stappen op de oplossing van dit probleem.”

Oneerlijk

De Turkse president spreekt zich vaker tegen rente, die hij “oneerlijk en meedogenloos” noemt. Hij pleit voor een eerlijker financieel systeem. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 01-04-2018

Apr 01, 2018
Loading posts...