<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jul 12, 2018

Turkse president over negativiteit buitenlandse media: Boeit ons niet

Turkije is al langer op de hoogte van de steeds meer opvallende buitenlandse bemoeienis in vorm van oneindige negativiteit van westerse mediaorganen. Maar de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan trekt zich daar helemaal niets van aan.

Dat zei hij tegen journalisten die vroegen wat hij van recente mediareacties op de nieuwe regering vond. Buitenlandse persgroepen reageerden opvallend negatief op de benoeming van nieuwe Turkse ministers, mede omdat vicepremier Mehmet Şimşek niet meer in het kabinet van Erdoğan zit.

Het is volgens de Turkse president sowieso fout om stappen te ondernemen die buitenlandse media graag zien. “Ik geef niet veel om hun reacties. Bovendien heeft de buitenlandse pers nooit goede dingen over ons geschreven.”

Dat deden ze zelfs niet tijdens onze topprestaties en behaalde successen, vertelde Erdoğan. “Zelfs kredietbeoordelaars verlaagden onze status terwijl Turkije flink groeide. Buurland Griekenland werd vier stappen vooruit geduwd, terwijl ze een dieptepunt hebben bereikt.”

En daarom hecht Turkije geen waarde aan deze uitspraken en reacties, benadrukte Erdoğan. “We houden ons met onze eigen zaken bezig.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 12-07-2018

Jul 12, 2018
Loading posts...