<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 15, 2017

Turkse president waarschuwt alle moslims

Het omstreden Jeruzalem-plan van de Amerikaanse president Donald Trump is slechts een aanloop naar nog meer kwaadaardige daden tegen de moslimwereld.

Dat zei de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan tijdens de openingsceremonie van een nieuwe metrolijn bestaand uit autonome metrostellen in Istanbul.

“Het Jeruzalam-besluit kondigt aan dat er nieuwe operaties [valse spellen] in werking zullen treden tegen moslimlanden. Als moslims binnen het kader van wetten niet genoeg tegenreactie vertonen, zal er nog meer [kwade zaken] gebeuren”, waarschuwde Erdoğan.

De Turkse president zei dat er geen alternatief bestaat voor Mekka en Medina. “Zo ook niet voor Al-Quds. Daarom zullen wij nooit opgeven en zullen Al-Quds altijd beschermen. Al-Quds is onze eer, onze glorie en onze rode lijn. Al-Quds is vanaf nu een toets voor elke moslim en moslimland. Deze toets dient gehaald te worden”, vertelde de Turkse president.

In een speech later op de dag zei Erdoğan tijdens een prijsuitreiking ook dat “als Al-Quds valt, Medina niet meer te beschermen is”. “Hier zijn we zeker van. En als we Medina verliezen, kunnen we Mekka niet meer verdedigen. Als Mekka valt, zijn we de Kaäba kwijt. We zullen alles doen wat nodig is”, aldus Erdoğan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 15-12-2017

Dec 15, 2017
Loading posts...