<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jun 01, 2019

Turkse president waarschuwt voor nieuwe complotten

President Recep Tayyip Erdoğan van Turkije waarschuwde vrijdag dat er nieuwe complotten zijn gericht tegen de natie. Dat nu Istanbul op 23 juni opnieuw naar de stembus gaat na georganiseerde fraude.

“Hebben jullie gezien hoe het Westen en verschillende Europese landen zich verheugden over de persoon [Imamoğlu] die volgens hen de verkiezingen van 31 maart heeft gewonnen?”, sprak Erdoğan tijdens een iftarbijeenkomst in Istanbul.

“Als iemand buiten Turkije de uitslag van deze verkiezingen nauwer volgt dan de bevolking van Istanbul, partij kiest, zich verheugt of zijn verdriet uit, betekent dit dat er nog een spel gaande is”, waarschuwde de Turkse president.

Tegen critici vanwege herverkiezingen zei Erdoğan: “Ons enige doel in dit verkiezingsproces is om ervoor te zorgen dat de uitkomst van de nationale wil op de meest accurate en gezonde manier wordt vastgelegd.”

Erdoğan zei dat niemand het recht heeft om kritiek te uiten op Turkije omdat het enkel de wil van de mensen beschermt.

Wat de recente economische schommelingen betreft, zei Erdoğan dat degenen die denken dat de economische problemen in Turkije van eigen bodem zijn, zich niet bewust zijn van de grote complotten die gericht zijn op Turkije.

Kritiek

De Turkse regering adviseert buitenlandse critici om te kijken naar de verkiezingen die opnieuw moesten worden gehouden in Europa.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 01-06-2019

Jun 01, 2019
Loading posts...