<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 02, 2017

Turkse protesten voor ambassade Myanmar in Berlijn

Meerdere Turks-Duitse organisaties hebben de handen ineengeslagen om te protesteren tegen de etnische zuivering van moslims in Myanmar. Dat gebeurde zaterdag voor de ambassade van Myanmar in Berlijn.

“Stop de genocide in Myanmar”, was een van de vele leuzen. “Stop met het vermoorden van moslims in Rakhine (Arakan)”.

In de verklaring die werd voorgelezen merkten de Turkse Duitsers de gruweldaden van de Myanmarese regering op. Naast moordpartijen wordt er namelijk alles aan gedaan om het leven van moslims in Myanmar zuur te maken. Zo mogen ze niet naar school, geen (stevige) huizen bouwen, geen eigen onderneming starten zonder een boeddhistische zakenpartner te hebben, is reizen verboden, mogen geen auto’s, telefoons of computers bezitten, mogen niet werken in overheidsinstanties en moeten hoge belastingen betalen als ze dieren bezitten voor de veesector, werd er gewaarschuwd.

“Mocht je gezamenlijk het gebed verrichten, wordt die moskee gesloopt en komt er een boeddhistische tempel voor op de plaats. Je mag niet meedoen aan het Offerfeest en uiteraard zijn islamitische namen ook verboden”, werd er voorgelezen door de Duitse Turken. “Zelfs de VN noemt de Rohingya-moslims het meest onderdrukte volk ter wereld.”

De betogers gaven ook aan dat de Rohinhya-moslims “gezien de stilte die er heerst helaas niemand anders hebben dan een paar islamitische stichtingen die wel voor hun opkomen”.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BERLIJN | Gepubliceerd: 02-09-2017

Sep 02, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...