<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 09, 2018

Turkse regering maakt droom Syrisch invalide meisje zonder benen waar

Het leven van het 8-jarige Syrische vluchtelingenmeisje Maya Meri is compleet veranderd in Turkije. Een Turkse hulpstichting bekostigde in opdracht van de regering haar operatie voor beenprothesen.

Eerder liep ze op conservenblikken, door haar vader, ook invalide, tot ‘benen’ omgevormd. Dat zorgde afgelopen zomer voor hartverscheurende beelden. Nu is dat verleden tijd.

Meri zei dat haar droom is uitgekomen. “Ik had één droom, namelijk lopen”, reageerde het meisje, die haar benen als gevolg van een aangeboren toestand miste.

De vader van het meisje is een Turkse nieuwsdienst, die haar eerder op blikken zag proberen te lopen en daar verslag van deed, en de Turkse regering dankbaar.

“Ze hebben ons leven vergemakkelijkt dankzij deze prothesen. Maya is daar zo blij mee. We willen de Turkse regering graag bedanken”, sprak de vader, die ook wordt behandeld.

De Turkse hulpstichting Rode Halve Maan verklaart dat de familie van Maya verder geholpen zal worden in hun levensbehoeften. De familie is na de succesvolle operatie teruggekeerd naar een vluchtelingenkamp in het Syrische Idlib.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – IDLIB | Gepubliceerd: 09-12-2018

Dec 09, 2018
Loading posts...