<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Dec 19, 2018

Turkse Rotterdammer uitgeroepen tot held

De verkeersregelaar van Turkse komaf die maandag een 75-jarige verongelukte automobiliste in Capelle aan den IJssel uit het rivier probeerde te redden maar daarbij zelf omkwam, is op internet uitgeroepen tot een held.

De 51-jarige Salih Uğur Papadoğan aarzelde geen enkel moment toen hij zag dat de vrouw met haar auto vanaf de Groenedijk in de Hollandsche IJssel terecht kwam. De Rotterdammer was op die locatie als verkeersregelaar aan het werk.

De familie Papadoğan is kapot van verdriet, maar zijn enorm trots op hun familielid. “Hij sprong in het water om een vrouw te redden, maar kreeg hierbij een hartstilstand. Waarschijnlijk door het koude water”, reageerde de 31-jarige zoon Ufuk Deniz op persvragen. Hij was op dat moment op familiebezoek in Turkije.

De getroffen familie haalt steun uit de vele reacties op internet. Veel mensen noemen de man een redder, een held, valt te lezen in veel reacties. Verkeersregelaars vinden dat hij een eerbetoon verdient.

Ufuk Deniz: “Hij was een hele goede vader en zorgde goed voor ons. Ik ben trots op hem. Ik vind het goed dat hij die vrouw achterna is gesprongen. Hij kon haar redden. De wereld heeft zulke mensen nodig. Het liep helaas anders af. Dat was zijn lot.”

Het lichaam van de 51-jarige held wordt naar zijn geboortestad Kocaeli in Turkije gevlogen.

Erik Weststrate van de Nederlandse ambassade in Ankara reageerde ook op het voorval. “Een echte held: Salih Uğur Papadoğan.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ROTTERDAM | Gepubliceerd: 19-12-2018

Dec 19, 2018
Loading posts...