<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Oct 14, 2021

Turkse Rumeysa is langste vrouw ter wereld

De 24-jarige Turkse Rumeysa Gelgi uit de Turkse stad Safranbolu is sinds deze week officieel de langste vrouw ter wereld. Ze is woensdag opgenomen in het Guinness Book of Records en heeft haar certificaat ontvangen.

Het is de tweede keer dat Rumeysa het wereldrecord breekt, omdat ze eerder ook de langste tiener onder de achttien jaar was. In de tussentijd is ze verder hard gegroeid omdat ze het zeldzame syndroom van Weaver heeft.

De 2,15 meter lange Rumeysa reageert enorm trots te zijn op de onderscheiding. “Ik zat al drie maanden hierop te wachten. De langste man op aarde komt ook uit Turkije, een mooi toeval”, zei ze.

Het is niet erg om anders te zijn, vervolgde de langste vrouw ter wereld. “Ik denk dat verschillen en nadelen op eigen kracht in voordelen kunnen worden omgezet”, had ze als boodschap aan “degenen die zichtbare verschillen en daardoor een gebrek aan zelfvertrouwen hebben”.

De corona- en lockdownperiode heeft ze als zeer lastig ervaren, benadrukte ze. “Mijn longen werken niet op volle capaciteit wat het coronavirus extra gevaarlijk maakt voor mij. Ik heb mij vijftien maanden lang geïsoleerd. Ik was een student en bleef online doorstuderen. Nu ben ik afgestudeerd en hoop binnenkort te kunnen gaan werken.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 14-10-2021

Oct 14, 2021
Loading posts...