<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Jan 28, 2023

Turkse schepen met 1.700 ton hulpgoederen naar Pakistan

Turkije heeft opnieuw een grote lading hulpgoederen afgeleverd aan Pakistan. Dat land werd vorig jaar getroffen door ongekende overstromingen met meer dan 1.700 doden en 30 miljard dollar economische schade tot gevolg.

De overdracht van de hulpgoederen vond woensdag plaats in de zuidelijke havenstad Karachi. Het gaat om het eerste zogenoemde ‘Turks Schip van Goedheid’, volgeladen met 900 ton aan hulpmiddelen. Een tweede hulpschip, met aan boord 753 ton hulpgoederen, arriveert 4 februari.

Het gaat voornamelijk om voedselpakketten en keukenartikelen, dekens, kleding, schoonmaakmateriaal en matrassen die zijn overhandigd aan de gouverneur van de zuidelijke provincie Sindh, Kamran Tessori.

Tessori was Ankara zeer dankbaar voor diens “consequente steun aan slachtoffers van overstromingen in het hele land”. De twee landen, merkte hij op, delen een vergelijkbare kijk op regionale en mondiale kwesties en hebben elkaar bijgestaan in moeilijke tijden.

“We willen alle overstromingsslachtoffers laten weten dat ze niet alleen zijn in deze moeilijke tijden. De Turken staan achter jullie”, sprak de Turkse consul-generaal in Karachi Cemal Sangu tijdens de overdrachtsceremonie.

Overstromingen

Pakistan werd in september vorig jaar getroffen door hevige regenval en ongekende overstromingen, die een derde van het Zuid-Aziatische land onder water zette en zo’n 33 miljoen mensen heeft geraakt. Honderdduizenden dieren, huizen, bruggen, scholen, ziekenhuizen en andere infrastructuren werden weggespoeld.

De bijna apocalyptische overstromingen kostten ook aan meer dan 1.700 mensen het leven, naast het enorme verlies van 30 miljard dollar voor de toch al sputterende economie van het land.

Tot dusverre heeft Ankara 15 vliegtuigen en 13 treinen volgeladen met hulpgoederen, waaronder tenten, voedsel, medicijnen, keukenartikelen, vaccins en andere voorraden, naar Pakistan gestuurd.

De Turkse rampenbestrijdingsdienst AFAD zorgde ook voor meer dan 30.000 tenten in 19 regio’s en bood tijdelijke huisvesting aan 200.000 ontheemden. De Turkse liefdadigheidsinstelling heeft ook drie tentensteden opgezet in de districten Jamshoro, Dadu en Noshehro Feroz in Sindh – de regio’s die zwaar zijn getroffen door regen en overstromingen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 28-01-2023

Jan 28, 2023
Loading posts...