<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 06, 2019

Turkse scholieren pakken wereldtitel tijdens roboticawedstrijd

Een groep Turkse scholieren heeft de eerste prijs bemachtigd tijdens een internationaal robotica-toernooi in Estland.

Zes basisschool- en middelbare scholieren van het Kadikoy Science and Art Center in Istanbul zijn wereldkampioen geworden bij de driedaagse wedstrijd Robotex International in Tallinn, de hoofdstad van Estland.

De Turkse leerlingen waren verdeeld over twee verschillende teams en veroverden de eerste en tweede plaats in de categorie genaamd Makeblock Line Following.

In de categorie Makeblock moeten leerlingen een robot bouwen en programmeren die zo snel mogelijk door een baan kan rijden en obstakels kan vermijden. Ook wacht hen verschillende uitdagingen tijdens de reis van begin tot einde van het parcours.

In de categorie Makeblock versloegen de Turkse teams hun rivalen uit Rusland, China, Zuid-Korea, Italië en Estland, inclusief deelnemers die ouder waren dan de Turkse kinderen.

De Turkse kinderen wonnen ook een innovatieprijs in de categorie Insplay Robo League.

Het Turkse team verdiende het recht om Turkije in het buitenland te vertegenwoordigen nadat ze een nationale toernooi in Turkije wonnen. Vorig jaar werd het team tweede in een competitie in Denemarken.

Robotex International is een festival dat robotica-wedstrijden organiseert met uitdagingen voor mensen van alle technische niveaus en leeftijden.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – TALLINN | Gepubliceerd: 06-12-2019

Dec 06, 2019
Loading posts...