<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Nov 22, 2018

Turkse scholieren zamelen tijdens pauzes geld in voor Palestina

Scholieren van twee middelbare scholen in het zuidoosten van Turkije zijn een verkoopactie begonnen om geld in te zamelen voor Palestijnen in Gaza.

In een gezamenlijk project van provinciale schoolbeambten en de in Istanbul gevestigde hulpstichting Humanitarian Relief Foundation (IHH), zetten kinderen in Şanlıurfa hun pauze opzij om geld in te zamelen voor inwoners van de Palestijnse enclave.

Behçet Atilla, IHH-coördinator van Zuidoost-Anatolië, liet aan journalisten weten dat de doelstellingen van het project zijn het werven van fondsen voor Gaza en het vergroten van het bewustzijn onder schoolkinderen van de hachelijke situatie van de enclave.

“Ik heb deze appel gekocht om Gaza te helpen. Moge Allah hen helpen. Ik denk dat mijn hulp hen ten goede komt, ook al is het maar één appel”, reageerde de vijfdeklasser Yusuf Çakmak.

Volgens rapporten vertrouwt ongeveer 80 procent van de mensen in Gaza op internationale hulp om te overleven, terwijl 40 procent onder de armoedegrens leeft.

De Israëlische blokkade van Palestijnse gebieden heeft de economie van Gaza lamgelegd en meer dan twee miljoen inwoners van veel basisgoederen beroofd.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ŞANLIURFA | Gepubliceerd: 22-11-2018

Nov 22, 2018
Loading posts...