<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 25, 2018

Turkse snelwegpolitie biedt vermoeide automobilisten gratis overnachting en eten aan

Bestuurders die langs de Turkse stad Bilecik rijden en er vermoeid uitzien, krijgen kosteloos een overnachting en eten aangeboden van de snelwegpolitie. Veel automobilisten zijn positief verrast.

Dat gebeurde deze week op de snelweg tussen de Turkse steden Bilecik en Sakarya bij İçmeler.

De Turkse snelwegpolitie voerde controles uit in de vroege ochtend om op zoek te gaan naar vermoeide bestuurders die al lang onderweg waren. Die kregen eten en drinken aangeboden en automobilisten die er slaperig uitzagen, mochten, als ze dat wilden, even aan de kant om te slapen in de accommodatie van de gemeente.

“Ik ben sinds ik 18 jaar ben vaak op de weg en maak voor de eerste keer zoiets mee”, reageerde vakantieganger Yavuz Sağlam, die uit Antalya kwam aanrijden. “We kregen onderweg wat slaap, die ook was opgemerkt door de agent. We maakten gebruik van het aanbod en gingen eten en even slapen. Ik bedank onze staat. Moge ons land niets overkomen.”

Een andere bestuurder die uit Muğla kwam, reageerde dat de actie voor bewustwording zorgt. Hij maakte alleen gebruik van het thee-aanbod.

De burgemeester van de gemeente die het snelweghotel beschikbaar stelde, Münür Şahin, liet weten dat met de toepassing wordt geacht dat er geen ongelukken gebeuren door vermoeidheid en met name in de ochtend. “Met deze nieuwe faciliteit langs de snelweg hopen we dat bestuurders weer energieker hun weg kunnen vervolgen. Ze reageren zeer positief.”

De snelwegagenten herhaalden ook de verkeersregels aan bestuurders die verder reden. Aan kinderen en jongeren werden fluiten uitgedeeld die ze kunnen gebruiken als de ouders te hard rijden.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BILECIK | Gepubliceerd: 25-08-2018

Aug 25, 2018
Loading posts...