<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Feb 22, 2018

Turkse speciale eenheden melden zich massaal vrijwillig aan voor legeroperatie Afrin

In meerdere Turkse steden hebben een groot aantal militairen en politieagenten van de speciale eenheid zich vrijwillig aangemeld om mee te doen met de legeroperatie in Afrin. Zij zijn woensdag en donderdag uitgezwaaid door familieleden en autoriteiten.

De gouverneur van de Turkse stad Muş is trots op ‘z’n jongens’. “Ik vroeg onze politiechef of we genoeg vrijwilligers (militairen) uit onze stad hebben die meedoen in Afrin”, deelde gouverneur Aziz Yıldırım mee tijdens zijn speech. “Toen ik de reactie hoorde, kon ik bijna niet meer praten van de emotie. Ik kreeg namelijk als antwoord dat ze zich allemaal al vrijwillig hadden aangemeld.”

De keuze wie uiteindelijk naar Afrin mocht, heeft op basis van een loting plaatsgevonden, liet de Turkse gouverneur weten. “We bidden voor jullie. Moge Allah jullie beschermen”, aldus Yıldırım.

In de Turkse steden Erzurum en Kayseri was de glorie ook groot. Daar hebben zich ook meerdere speciaal getrainde militairen zich vrijwillig aangemeld voor militaire operatie Olijftak.

Vanuit Mardin en Diyarbakır zijn nog eens 180 dorpswachters vrijwillig vertrokken naar Afrin.

Naast militairen melden ook Turkse burgers – en zelfs dorpshoofden en ondernemers – zich vrijwillig aan om mee te kunnen doen met de grote uitschakeling van Syrische PKK en Daesh-terroristen in Noord-Syrië.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – MUŞ – ERZURUM – KAYSERI –  MARDIN – DIYARBAKIR | Gepubliceerd: 22-02-2018

Feb 22, 2018
Loading posts...