<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Apr 19, 2020

Turkse ‘Spider-man’ helpt ouderen met boodschappen

Door de straten van de Turkse badplaats Antalya ‘vliegt’ een held, althans dat zeggen de oudere inwoners van de stad. Burak Soylu doet namelijk tijdens de coronacrisis hun boodschappen en wel in zijn superheldenkostuum.

Op deze manier, zegt hij, helpt hij niet alleen mensen in nood, maar moedigt hij hen aan. “Ik rij soms, klim en ben erg blij dat ik mensen kan helpen en de aandacht kan vestigen op de oproep om thuis te blijven”, zegt ‘Spider-man’ in een interview.

“Iedereen heeft een superkracht die ‘goedheid’ wordt genoemd. Ze zouden het vaker moeten gebruiken”, benadrukt Soylu die ook aangeeft dat hij zijn best zal blijven doen om de oudere mensen te helpen en te vermaken.

De hulp van de superheld wordt gewaardeerd, laten de oudere inwoners weten. “Spiderman levert onze groenten en fruit. Dat is echt motiverend op deze iets wat saaie dagen.”

In Turkije geldt vanwege het coronavirus tijdelijk een straatverbod voor oudere mensen dan 65 jaar en jongeren onder de 20. Oudere thuisblijvers kunnen meerdere (alarm)lijnen bellen voor al hun behoeften, welke aan huis worden bezorgd en binnen korte tijd al meer dan een miljoen keer is gedaan. (LEES meer + FOTO’S).

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 19-04-2020

Apr 19, 2020
Loading posts...