<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jul 28, 2021

Turkse stad Kayseri in UNESCO-netwerk dankzij rijke keuken

De centrale provincie van Turkije, Kayseri, is vanwege de rijke keuken toegevoegd aan het UNESCO Creative Cities Network op het gebied van gastronomie.

Dat maakte de burgemeester van Kayseri, Memduh Büyükkılıç, woensdag bekend.

Hij zei dat er binnen de gemeente een speciale commissie is gevormd die hard heeft gewerkt en erin is geslaagd het netwerk te betreden. De gemeente blijft zich inspannen om van de stad een toeristisch centrum van de regio te maken.

“Kayseri, onze oude stad, die sinds de vroegste tijden van de geschiedenis de bakermat is geweest van vele beschavingen en haar belang in elke periode heeft behouden, heeft zich ook bewezen op het gebied van gastronomie”, reageerde Büyükkılıç.

Naast het agrarische, economische, culturele, commerciële en geopolitieke belang, is Kayseri ook de thuisbasis van veel voedselvariëteiten, onderstreepte hij. “We zetten onze inspanningen voort om al ons eten aan de wereld te introduceren.”

Het UNESCO Creative Cities Network werd in 2004 opgericht om de samenwerking te bevorderen met en tussen steden die creativiteit hebben geïdentificeerd als een strategische factor voor duurzame stedelijke ontwikkeling.

Minstens 180 steden, die momenteel deel uitmaken van dit netwerk, werken samen aan een gemeenschappelijk doel: creativiteit en culturele industrieën centraal stellen in hun ontwikkelingsplannen op lokaal niveau en actief samenwerken op internationaal niveau, aldus UNESCO.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 28-07-2021

Jul 28, 2021
Loading posts...