<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
May 12, 2018

Turkse tandarts lanceert ‘alles-onder-één-dak’-kliniek in Nederland

Het was een lange weg voor de Turkse tandarts Ahmet Kaya en zijn vrouw Hülya Kaya. Maar toch is het hun gelukt hoge standaarden in de wereld van tandartsenpraktijken te bereiken: de door het echtpaar geheel zelf gebouwde kliniek in Rotterdam is een klein tandheelkundig centrum geworden.

“Alle behandelingen moeten onder één dak”, sprak Ahmet Kaya deze week tijdens de openingsceremonie van zijn uitgebreide kliniek aan de prominente Straatweg in Hillegersberg. “We hebben zelfs specialisten uit het buitenland laten emigreren naar Nederland om dat te realiseren. Ik begon helemaal vanaf nul”, vertelde Ahmet Kaya die nu meer dan twintig jaar tandarts is.

De speciale openingsreceptie van de vergrote kliniek van familie Kaya, die – geheel in lijn met Turkse familiebedrijven – is georganiseerd door schoonzus Emine Kula, is deze week drukbezocht door vooraanstaande Turks-Nederlandse zakenlieden en pers. Ook was de Turkse consul-generaal in Rotterdam Sadin Ayyildiz aanwezig.

“De doorzettingsvermogen van meneer Kaya is enorm: hij studeerde, na afronding van zijn bachelor Tandheelkunde in Turkije, helemaal opnieuw in Nederland”, zei Ayyildiz. De Turkse diploma van Kaya werd namelijk – twintig jaar geleden – niet geaccepteerd in Nederland.

Nu bezit Kaya een van de grootste tandartspraktijken in de regio en heeft een internationaal team van specialisten in dienst. Zo heeft Kaya bij zijn implantologie-afdeling een ingevlogen implantoloog in dienst.

In zijn praktijk genaamd Tandartsenpraktijk Rotterdam-Noord (TRPN) met 8 behandelkamers heeft Kaya naast standaard tandbehandelingen ook een afdeling voor endodontologie, orthodontie, gnathologie, esthetiek en prothetiek. Elke afdeling heeft zijn eigen internationale specialist.

De succesvolle tandarts heeft de modernste apparatuur aangeschaft – soms zelfs als een van de eerste – en biedt ook laserbehandeling, 3D- en T-scans aan. Sinds vorig jaar is ook lachgassedatie mogelijk, laat Kaya weten.

Tussen meer dan 3.000 tandartspraktijken in Nederland kan klinieken met soortgelijke diensten onder één dak slechts op de vingers van twee handen worden geteld, is benadrukt.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Foto’s: Mehmet Köse Photography | Gepubliceerd: 12-05-2018

May 12, 2018
Loading posts...