<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 16, 2018

Turkse taxichauffeurs stormen af op Amerikaans consulaat

De Amerikaanse aanval op de Turkse economie heeft ook de Turkse taxichauffeurs in Istanbul woedend gemaakt. Zij stormden onder leiding van de vereniging van Turkse taxibedrijven af op het Amerikaanse consulaat in Istanbul-Istinye.

“UBER GO HOME” en “Deel een klap uit aan de VS door Uber uit het land te zetten”, stonden op spandoeken van boze Turken, die daarmee ook hun ongenoegen hebben geuit op de Amerikaanse manipulatie van de Turkse economie.

“Illegale Amerikaanse bedrijven stelen ons brood en die van onze staat”, sprak voorzitter Resul Sivri namens alle taxibedrijven. “Vandaag staan alle taxichauffeurs, ongeacht hun politieke voorkeur, naast onze staat en president Recep Tayyip Erdoğan. We schreeuwen dit uit: de hele wereld moet weten dat we tot alles bereid zijn mocht dat van ons gevraagd worden. We staan vandaag voor het Amerikaanse consulaat zodat zij een gepaste reactie krijgen.”

De Turken lieten ook een zwarte krans achter bij de hoofdingang van het gebouw. Ook werd massaal en luidruchtig het Turkse volkslied gezongen.

In Turkije zijn meerdere grootschalige campagnes gestart tegen Amerikaanse producten nadat de VS sancties invoerde tegen Turkije.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 16-08-2018

Aug 16, 2018
Loading posts...