<< Terug naar home | Sport

Posted by Turkse Media
Jan 29, 2016

Turkse topclubs geven bijna half miljard euro uit aan transfers

De vier grootse voetbalclubs van Turkije hebben in de afgelopen zes seizoenen 476 miljoen euro uitgegeven aan 220 transfers.

Fenerbahçe heeft in zes jaar 162 miljoen euro betaald voor de transfer van 41 voetballers. Galatasaray heeft in dezelfde tijdsperiode 150 miljoen euro uitgegeven aan 67 transfers. Trabzonspor (49 transfers) en Beşiktaş (63 transfers) gaven respectievelijk 92 miljoen en 71,8 miljoen euro uit.

De fans van Galatasaray zagen onder leiding van oud-voorzitter Ünal Aysal de meeste transfers binnenkomen. In 3,5 jaar gaf de topclub uit Istanbul 110 miljoen euro uit aan 42 transfers.

Oud-coach van Fenerbahçe Aykut Kocaman zag zijn club tijdens zijn driejarige dienst 91,5 miljoen euro uitgeven aan nieuwe spelers.

Beşiktaş werd onder verscherpt toezicht geplaatst door de UEFA (Financial Fair Play) en hield zich een tijdje in met de aankoop van nieuwe spelers.

Het bedrag dat Trabzonspor heeft uitgegeven aan zijn transfers heeft ervoor gezorgd dat de club uit de Zwarte Zee-regio in financiële problemen dreigt te raken.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Jan 29, 2016
Loading posts...