<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Feb 05, 2016

Turkse transporteurs hebben Rusland niet meer nodig

Turkse transporteurs die goederen naar Centraal-Azië vervoeren zijn niet meer afhankelijk van Rusland. Het vrachtvervoer loopt vanaf nu via Azerbeidzjan en de Kaspische Zee.

Dat meldt de voorzitter van de internationale brancheorganisatie van transporteurs (UND) Çetin Nuhoğlu.

“Rusland begon zowel in het land als bij de grenzen de doorgang van Turkse producten te blokkeren. Vrachtwagens met Turkse kentekens en buitenlandse wagens die Turkse producten vervoeren zijn verhinderd. De Russen hebben ook geen visum aan Turkse chauffeurs gegeven die met hun trucks door Rusland moeten rijden. Nu gaan alle vrachtwagens via Azerbeidzjan en de Kaspische Zee naar Centraal-Azië. Daarom zijn we niet meer afhankelijk van Rusland”, zegt Nuhoğlu.

webvfeuicwdol;2gqrscx

De voorzitter geeft aan dat de nieuwe route korter is en op dit moment dezelfde kosten worden gemaakt. “De nieuwe route, tevens ook het enige alternatief, is korter dan de vorige. De kosten zijn gelijk gebleven. De vrachtwagens maken nu gebruik van ro/ro-schepen (Roll on roll off). Als deze schepen binnenkort op volle capaciteit werken en onze nieuwe systeem is ingevoerd zullen de kosten zelfs dalen”, aldus Nuhoğlu.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL

Feb 05, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...