<< Terug naar home | Sport

Posted by Turkse Media
Apr 15, 2023

Turkse turner beste van Europa na tweemaal EK-goud

De Turkse turner Adem Asil, regerend wereldkampioen ringen, heeft twee gouden medailles bemachtigd op het EK turnen in eigen huis in Antalya.

Asil pakte bij de ringen de overwinning met 15.033 punten en verwees de Armeense atleet Vahagn Davtyan (14.800) naar zilver en de Brit Courtney Tulloch (14.733) naar brons.

Asil won eerder op dinsdag ook een gouden medaille in de allround finale voor mannen. Hij kwam na een perfecte wedstrijd over zes toestellen tot 84.965 punten.

De 24-jarige eindigde ook als tweede in de sectie herenteams samen met zijn Turkse landgenoten op het kampioenschap waar 319 atleten uit 39 landen meedoen.

De Turkse atleet werd persoonlijk gefeliciteerd door de Turkse sportminister Mehmet Muharrem Kasapoğlu.