<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Feb 22, 2024

Turkse tv-series maken veel los bij Venezolaanse jeugd

Steeds meer jongeren in Venezuela kiezen om Turks te leren na het volgen van een Turkse tv-serie, die bij velen in de smaak velen, zo ook elders ter wereld.

Dit jaar schreven 180 mensen zich online in voor cursussen Turks bij het cultuur- en taalinstituut Yunus Emre in de hoofdstad van Venezuela, Caracas.

Een daarvan is de 32-jarige Yohari Olivares, die bij een reclamebureau werkt. Ze liet in een interview weten dat ze Turks als haar tweede taal heeft gekozen. Ze heeft Turkije nog nooit bezocht, maar is dol op Turkse tv-series. “Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in het Turks. Het is een moeilijke taal, maar ik vind het leuk om het te leren.”

Argelia Velasquez zei dat ze Turks begon te leren omdat ze werkte op het kantoor van de Turkse zakenliedenvereniging Musiad in Venezuela. “Mijn tante kijkt naar Turkse tv-series en ik keek mee met haar. Ik kan zeggen dat ik er erg van heb genoten. Ik moet Turks leren, omdat dat nuttig zal zijn voor mij.”

Een andere student, Carlos Capiello, kwam eerder naar Turkije om theologie te studeren. Na een verblijf van een jaar kon hij niet verder. Hij liet weten dat hij het Turks dat hij leerde niet wilde vergeten. “De Turkse cultuur en tv-series trekken mijn aandacht. Ik heb de serie Resurrection: Ertuğrul gevolgd. Die was een hele leuke.” Afsluitend zei Capiello dat hij veel Turkse vrienden die opvallen door hun gastvrijheid.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 22-02-2024

Feb 22, 2024
Loading posts...