<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Apr 21, 2019

Turkse universiteiten gaan de strijd aan in VS

Drie Turkse universiteiten zullen in de VS in juni Turkije vertegenwoordigen in een modelsatellietwedstrijd. De Turken boekten in de voorselectie al veel succes.

Het zogeheten APIS-team van Istanbul Technical University (ITU) kwam op de eerste plaats in de voorselectie van de competitie, terwijl de twee andere Turkse universiteiten behoren tot de beste tien teams.

CanSat, een van de prestigieuze ruimtetechnologiewedstrijd, wordt georganiseerd door de American Astronomical Society (AAS) in samenwerking met de National Aeronautics and Space Administration (NASA).

In de voorselectie van dit jaar zag de competitie de deelname van de 93 wereldwijd bekende universiteiten zoals Manchester, Californië, Arizona State, Degli Studi Di Roma La Sapienza en Virginia Tech.

Aykut Uçtepe, leider van het onderzoeks- en ontwikkelingsteam van ITU, zei dat zijn team alle berekeningen en ontwerpen zorgvuldig heeft gemaakt. “We gebruikten binnenlandse en buitenlandse bronnen voor onze modelsatelliet. De meeste van onze materialen zijn van eigen makelij,” merkte hij op. Uçtepe onderstreepte ook dat als er beter wordt geïnvesteerd in de jeugd, jongeren zichzelf verder kunnen ontwikkelen.

Muzaffer Duysal, leider van het ‘Grizu-263 Uzay Team’ van de Bülent Ecevit Universiteit in Zonguldak dat als vijfde eindigde in de voorselectie, zei dat het team verschillende tests heeft uitgevoerd en dat ze uitkijken naar de overwinning. “Ons team werd vorig jaar tweede in de competitie”, benadrukte hij.

Duysal liet weten dat zijn team zonder proffesionele ondersteuning tot een succesvolle modelsatelliet kwam en dat ook dankzij eigen middelen is gedaan.

Kaya Tarik Şeker, woordvoerder van Istanbul Medeniyet University’s Thread Team dat als zevende eindigde in de voorselectie, merkte op dat zijn team een ​​zeer origineel ontwerp heeft gemaakt, ook enkel uit eigen middelen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 21-04-2019

Apr 21, 2019
Loading posts...