<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jun 02, 2021

Turkse vakantiehemel Antalya klaar voor toeristenstroom, stad bijna helemaal ingeënt

In de Turkse badplaats Antalya zijn meer dan een miljoen mensen ingeënt tegen het coronavirus.

Dat is zo’n 73 procent van de doelpopulatie, liet de provinciale gezondheidsdirecteur van Antalya, Ünal Hülür, woensdag weten.

“We hebben deze lockdownperiode in ons voordeel gebruikt door vaccinaties in onze provincie te stimuleren; onze prikcampagne is zonder enige vertraging doorgegaan”, zei hij in een interview.

Hülür benadrukte dat de inspanningen een positief effect hebben gehad. Er is sprake van een aanzienlijke daling in het aantal coronabesmettingen.

Volgens de gezondheidsdirecteur heeft 73,2 procent van de doelpopulatie van Antalya een eerste vaccindosis gekregen en is 55 procent volledig gevaccineerd.

Ongeveer 87,8 procent van de gezondheidswerkers, 85,8 procent van de mensen boven de 65 en 81,6 procent van de mensen die in verpleeghuizen werken, hebben hun coronaprik gekregen.

De vaccinatiecampagne vordert snel in Antalya, een belangrijk lokaal en wereldwijd toeristisch centrum.

Naast gezondheidswerkers en ouderen hebben provinciale autoriteiten ook voorrang gegeven aan toeristen, leraren, politie- en rijkswachters, gerechtsambtenaren en -medewerkers, journalisten, mensen met chronische ziekten en echtgenoten van gezondheidswerkers.

Ook zijn overtuigingsteams opgericht door het provinciale gezondheidsdirectoraat om het bewustzijn te vergroten van degenen die aarzelen over covid-19-injecties.

Ferit Turgut, de voorzitter van de vertegenwoordigingsraad van het Middellandse-Zeegebied van de Unie van Turkse Reisbureaus, wees erop dat er vaccinatiecampagnes zijn uitgevoerd om “groene zones” in Europa te creëren.

“Het hebben van dergelijke groene zones in Turkije zal positieve effecten hebben op onze hele economie, toerisme en gezondheid. Volgens de laatste statistieken is zo’n 60 tot 70 procent van alle werknemers in de toeristische sector gevaccineerd, wat een zeer bemoedigend teken is”, zei hij.

Turkije heeft tot nu toe meer dan 29,22 miljoen doses coronavaccins toegediend sinds het medio januari een massale vaccinatiecampagne lanceerde.

Door een lopend normalisatieproces zijn de beperkingen deze maand versoepeld, waarbij persoonlijk dineren is toegestaan ​​in restaurants. De dagelijkse avondklok loopt nu vanaf 22.00 uur tot 05.00 uur op weekdagen en zaterdag. Op zondag blijft het land nog even dicht voor de eigen bevolking. Dat geldt niet voor buitenlandse toeristen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 02-06-2021

Jun 02, 2021
Loading posts...