<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Mar 06, 2016

Turkse vice-voorzitter woedend op Rutte en EU: ‘We hebben jullie 3 miljard euro niet nodig’

De Turkse vice-voorzitter van de regeringspartij Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling, Mehmet Ali Şahin, heeft woedend gereageerd op de uitspraak van premier Mark Rutte. Die liet weten dat Turkije in ruil voor drie miljard euro “verplicht is” de vluchtelingenstroom naar nul terug te dringen.

Şahin reageerde met afschuw op Rutte, de EU-voorzitter. “We hebben jullie drie miljard euro niet nodig. Turkije zal zich niet laten leiden door dit soort onbeschofte dreigementen”, zei de voormalige Turkse vicepremier en minister van Justitie en ging verder: “Wat heeft Europa in godsnaam tot nu toe gedaan?”

De vice-voorzitter had ook iets te zeggen tegen de EU: “Is de vluchtelingencrisis zomaar ontstaan? Wat hebben jullie als 29 landen bij elkaar in godsnaam gedaan om dit tegen te houden nadat bekend werd dat er een burgeroorlog gaande is in Syrië? Europa heeft als blok de grootste bevolking en financiële macht ter wereld. Nu zegt de EU dat Turkije geen vluchtelingen moet ‘opsturen’ naar Europa. Dit hebben jullie veroorzaakt. Meer dan 400 duizend Syriërs zijn vermoord. Drie miljoen Syriërs hebben hun toevlucht in Turkije gezocht. De Verenigde Staten, Rusland en de EU blijven direct en indirect in samenwerking met het Assad-regime, dat zijn eigen bevolking uitmoordt. Ze willen zowel heimelijk en in het openbaar dat Assad aan de macht blijft. Daarbij liet de EU alles voor wat het is en wordt er nu gezegd dat Turkije de vluchtelingen moet tegenhouden”, sprak Şahin.

De vice-voorzitter liet ook weten dat de EU meer dan 100 miljard euro heeft overgemaakt aan Griekenland. “Nu maken ze weer geld over aan Griekenland om de vluchtelingen tegen te houden. We accepteren niet dat de EU ons verplichtingen opstelt. We hebben bijna niets ontvangen van de Verenigde Naties. Dit bedrag is nihil te noemen. De VN had zogenaamd een immigratiebeleid. We hebben de drie miljard euro van de EU ook niet nodig. We zijn gelukkig een grote staat. De verantwoordelijkheid die Turkije tot zich neemt met betrekking tot de opvang van vluchtelingen wordt door geen ander land ter wereld op deze wijze en omvang gedaan. We vangen de meeste vluchtelingen op ter wereld”, aldus Şahin.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden

Mar 06, 2016
Loading posts...