<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 01, 2019

Turkse vicepresident woont herdenking start Tweede Wereldoorlog bij

De Turkse vicepresident Fuat Oktay heeft zondag in de Poolse hoofdstad Warschau de ceremonie bijgewoond waar het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog is herdacht.

Oktay ondertekende het herdenkingsboek en begroette de Poolse president Andrzej Duda op het Pilsudski-plein.

De herdenking is bijgewoond door wereldleiders zoals de Duitse president Frank Walter Steinmeier, de Amerikaanse vicepresident Mike Pence en vele andere presidenten, premiers en parlementsvoorzitters die verschillende landen vertegenwoordigen.

De deelnemers legden een krans bij het graf van de ‘Onbekende Soldaat’, opgedragen aan de soldaten die hun leven hebben opgeofferd tijdens oorlogen.

De Duitse president vroeg Polen om vergeving voor de wreedheden die tijdens de naziperiode zijn begaan. “Het is moeilijk om je die catastrofale geschiedenis van vandaag voor te stellen, het gewapende conflict dat de meest rampzalige gevolgen heeft gehad in de geschiedenis van de mensheid.”

“We moeten het onthouden en daarom zijn we hier vandaag bijeen”, sprak de Poolse president tijdens de ceremonie.

Aan de zijlijn van de ceremonie hield de Turkse vicepresident gesprekken met de Oostenrijkse parlementsvoorzitter Wolfgang Sobotka, de Slowaakse president Zuzana Caputova en de Sloveense president Borut Pahor.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – WARSCHAU | Gepubliceerd: 01-09-2019

Sep 01, 2019
Loading posts...