<< Terug naar home | Sport

Posted by Turkse Media
Feb 20, 2019

Turkse vlagheldin en kampioen (14): Trots en gelukkig

De 14-jarige atlete Selen Gündüz heeft veel losgemaakt in Turkije. Niet alleen omdat ze goud binnensleepte op een internationaal taekwando-toernooi, maar ook vanwege haar innerlijke vlagreflex.

Tijdens de medailleceremonie opende de Iraanse opponent van Gündüz een grote Iraanse vlag op het podium. Die kwam voor de Turkse vlag die Gündüz droeg. Dat zorgde voor een reflex bij de nummer één die via een zeer snelle beweging en zonder twijfel de Turkse op de voorgrond bracht. De beelden daarvan zijn deze week massaal bekeken en gedeeld op sociale media.

“Ik deed waar ik recht op had”, reageerde de jonge Turkse atlete. “Ik zei dat mijn vlag voorop moest en deed dat ook in een snelle beweging. Ik ben trots op die zet.”

De snelle actie van Gündüz heeft ook voor veel extra felicitaties gezorgd, laat ze weten. “Ik heb het Turkse volkslied laten afspelen, iets wat me heel gelukkig heeft gemaakt.” De 14-jarige zei ook dat ze graag de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan wil ontmoeten.

De trainer van Gündüz merkte op dat de jonge sporter binnen korte tijd heel veel heeft bereikt. “Ik kan alvast mededelen dat ze de toekomstige olympische kampioen is”, aldus coach Çağrı Kızıl.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 20-02-2019

Feb 20, 2019
Loading posts...