Posted by Turkse Media
Apr 11, 2022
Turkse voedselgigant start verkoop producten uit eigen tarwe- en rijstzaden

De Turkse voedselgigant Ülker van Yıldız Holding is begonnen met de verkoop van zes nieuwe producten die zijn geteeld en geproduceerd uit Turkse zaden. De peulvruchten- en rijstserie heeft de naam ‘Ülker Bizim Toprakdan’ [uit ons eigen grond] gekregen.
Volgens een bedrijfsverklaring liggen de bonen, kikkererwten, rode linzen, Osmancık-rijst, baldo-rijst en bulgurtarwe al in de schappen in de ‘Bizim Toptan’- en ‘Seç’-winkels.
Bij de productie van de peulvruchten en rijst zijn waardevolle en hoogwaardige inheemse voorouderzaden gebruikt die op Turkse bodem zijn geteeld. Daarmee wordt ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de landbouw in Turkije. Er wordt ook rekening gehouden met het principe van duurzame landbouw.
De producten van Ülker Bizim worden in verpakkingen van 1 en 2,5 kilogram verkocht. Binnenkort zullen producten van 25 kilogram, geschikt voor gebruik in het bedrijfsleven, te koop zijn.
Op de verpakking van alle producten in de voedselserie staat informatie over de regio in Turkije waar het is geproduceerd. Daarmee wordt “het verhaal van ons land” overgebracht naar de klanten, samen met de kenmerken van het product, aldus Ülker.
Alles is Turks
Marketingdirecteur Raşit Çebi reageerde dat het belang van duurzame landbouw over de hele wereld beter wordt begrepen na de coronapandemie.
“Wij hebben een verantwoorde productieaanpak en dragen met onze eigen middelen, eigen boeren en onze eigen zaden bij aan lokale productie. Bij de productie van onze serie ‘Ülker Bizim Toprakdan’ gebruiken we natuurlijke inheemse zaden die onze voorouders in het verleden gebruikten.”
Çebi vervolgde: “Die zaden zijn tot op de dag van vandaag eeuwenlang en zonder enige verwerking bewaard gebleven. Alle producten in onze voedselserie zijn de zaden, landbouwgrond en gewassen van Turkije zelf.”
“Peulvruchten, rijk aan vitamines en mineralen, verkregen uit inheemse voorouderzaden die al eeuwenlang in Anatolië worden gebruikt, zijn met hun voedingswaarde zeer waardevol voor een uitgebalanceerd dieet. Tegelijkertijd brengen ze met hun kookprestaties en smaken de unieke smaak van de gerechten die we missen weer naar onze tafels”, aldus Çebi.
© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 11-04-2022