<< Terug naar home | Sport

Posted by Turkse Media
Mar 13, 2019

Turkse voetbalclub doneert materiaal aan Afrikaans vluchtelingenteam

De Turkse voetbalclub Bursaspor heeft dinsdag via de Turkse staatsorganisatie voor ontwikkelingshulp (TIKA) voetbalartikelen gedoneerd aan Kakuma United, lokaal bekend als het voetbalteam ‘Groene Krokodillen’.

In samenwerking met het Hoge Commissariaat van de Verenigde Naties voor Vluchtelingen (UNHCR) gaf TIKA merchandise aan het team van vluchtelingen uit verschillende sub-Sahara landen.

De Zuid-Sudanese international Abraham Luol, die speelt voor de Groene Krokodillen, zei dat voetbal alle vluchtelingen van verschillende nationaliteiten verenigt in het vluchtelingenkamp Kakuma in het noordwesten van Kenia.

“Ik zou natuurlijk een teken van dankbaarheid willen tonen aan Bursaspor voor de donatie”, reageerde Luol. “Het helpt ons enorm. Er zijn veel uitdagingen hier in Kakuma. We kunnen dergelijke uniformen niet betalen. We zijn hen veel verschuldigd, dus ik wil hen alleen maar veel bedanken.”

Nairobi-coördinator van TIKA, Emre Yüksek, liet weten dat het vluchtelingenteam Bursaspor uitnodigt voor een oefenwedstrijd. “De producten zijn genadig geaccepteerd door spelers van Kakuma United, die waardering tonen voor de erkenning van hun talenten door professionele spelers. Ze hebben Bursaspor uitgenodigd naar Kenia voor een vriendschappelijke wedstrijd om ervaringen te delen en te leren van elkaar.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 13-03-2019

Mar 13, 2019
Loading posts...